Achtergrondfoto van het Soesterduinenbos
Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER HET INWONERPANEL


Wie weet dat ik deelneem aan het inwonerpanel van Soest?
De communicatieafdeling van de gemeente Soest en Ipsos. De gemeente Soest wordt niet op de hoogte gebracht van uw antwoorden op de onderzoeksvragen. Deze worden anoniem verwerkt. Ook e-mails die u aan de helpdesk stuurt worden niet doorgegeven aan de gemeente Soest. Er wordt  zeer vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan.

Kan iedereen lid worden van  het inwonerpanel?

Alle inwoners van de gemeente Soest van 18 jaar en ouder, kunnen deelnemen aan het inwonerpanel. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich vrijwillig aanmelden en meedoen aan de onderzoeken. Via www.soest.nl en de lokale media wordt bekend gemaakt hoe u zich kunt aanmelden voor het panel.

Naast de vrijwillige aanmeldingen, ontvangt een deel van de inwoners van de gemeente Soest een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan het inwonerpanel. De selectie van deze groep is uitgevoerd op basis van professionele criteria. Dit is noodzakelijk om er zorg voor te dragen dat de uitkomsten van de onderzoeken representatief zijn de Soester bevolking. Persoonlijke uitnodiging voor het panel gebeurt per brief.

VRAGEN OVER DE ONDERZOEKEN


Aan welke onderzoeken kan ik meedoen?

U ontvangt van ons regelmatig een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Per jaar vinden er maximaal 4 onderzoeken plaats. U bepaalt natuurlijk altijd zelf of u wel of niet meewerkt aan een onderzoek. De onderzoeken hebben betrekking op verschillende onderwerpen.

Hoe vaak krijg ik een onderzoek?

U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek. Per onderzoek kost u dit gemiddeld vijf tot tien minuten.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?

U ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een onderzoek. Door op de link in het bericht te klikken komt u meteen in de vragenlijst terecht. 

VRAGEN OVER MIJN GEGEVENS


Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Op de pagina Inloggen kunt u opnieuw een wachtwoord aanvragen. U krijgt dan een e-mail toegestuurd met daarin een link om uw wachtwoord te wijzigen. Let op: een wachtwoord bestaat uit minimaal 8 karakters waarvan 1 speciaal teken. Bijv. @#$! etc.

Mijn e-mailadres is gewijzigd
Indien uw e-mailadres is gewijzigd, dan kunt u dit aanpassen op uw profielpagina. Op het moment dat alle wijzigingen doorgevoerd zijn klikt u op “Opslaan”. U dient hiervoor wel ingelogd te zijn.


Hoe kan ik me afmelden?

Op uw profielpagina kunt u zich afmelden. Om deze pagina te bekijken moet u wel ingelogd zijn.

TECHNISCHE VRAGEN


Heb ik speciale software nodig om mee te kunnen doen?

Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot internet en een eigen e-mailadres.

Waarom kan ik na even niet achter mijn computer gezeten te hebben niet meer verder met het invullen van de vragenlijst?

Ter beveiliging valt het scherm na 20 minuten in de zogenoemde ‘slaapmodus’. In deze slaapmodus komt u alleen als u na 20 minuten niets heeft ingetikt. U bent de informatie die u tot dat moment heeft ingevuld niet kwijt. Indien u opnieuw op de link naar de vragenlijst klikt, kunt u verder met de vragenlijst vanaf het punt dat de verbinding werd 

Kan ik een vragenlijst offline invullen?
Het is noodzakelijk dat u tijdens het invullen online blijft. Uw antwoorden worden namelijk per stuk verstuurd en bepalen welke vervolgvragen u krijgt. Wij doen natuurlijk ons best om de invultijd zo kort mogelijk te houden.